Παραλίες

Εμπειρίες και δραστηριότητες που θα σας μείνουν αξέχαστες.

Ο

ι παραλίες της Μήλου είναι μοναδικές! Εάν οι ηφαιστειακές γεωλογικές μορφές της Μήλου παρουσιάζουν ενδιαφέρον, τότε η ποικιλία και τα χρώματα από τις παραλίες της είναι εντυπωσιακά: μπορεί να είναι άσπρη ή μαύρη, με άμμο, μικρές πέτρες, βότσαλα ή κοχύλια . Τα νερά είναι πεντακάθαρα και το χρώμα τους μπορεί να είναι σμαραγδί, πράσινο, ανοιχτό μπλε ή βαθύ μπλε. Μικρές παραλίες έχουν δημιουργηθεί με την συνεχή διεργασία της θάλασσας στα βράχια όπως Σαρακήνικο, Άγιο Κωνσταντίνος και Παπάφραγκας.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Ψαραβολάδα

Η παραλία της Ψαραβολάδας ειναι μια μικρή, ιδιωτική & απομονωμένη παραλία. Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην κορυφή του λόφου πάνω από την παραλία αυτή, από την οποία πήρε και το όνομα του.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Αγία Κυριακή

Η παραλία της Αγίας Κυριακής είναι από τις δημοφιλείς παραλίες της Μήλου. Βρίσκεται σε απόσταση 8 χλμ. από τον Αδάμαντα και στην νοτιανατολική πλευρά της Μήλου. Η παραλία είναι οργανωμένη, διαθέτει ομπρέλες με ξαπλώστρες καθώς και ένα πλήρως εξοπλισμένο beach bar. Ιδανική παραλία για θαλάσσια σπορ αλλά και για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Παλιοχώρι

Το Παλιοχώρι είναι από τις παραλίες που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε για να κολυμπήσετε. Θα φτάσετε εκεί περνώντας από τα Ζεφύρια και ακολουθώντας τον ασφαλτόδρομο, είτε με το δικό σας αμάξι είτε με την τοπική συγκοινωνία. Η παραλία του ομώνυμου χωριού εκτείνεται σχεδόν σε απόσταση δύο (2) χλμ. και χωρίζεται σε τρεις μικρότερες παραλίες από τεράστια ηφαιστειακά βράχια σε διάφορες αποχρώσεις του κόκκινου.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Φυριπλάκα

Η Φυριπλάκα είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία η οποία κόβεται στη μέση από έναν μεγάλο βράχο (πλάκα) που έχει αποκολληθεί από το βουνό. Το πρώτο κομμάτι της παραλίας είναι και αυτό στο οποίο θα βρείτε το beach bar και τις ξαπλώστρες. Στο δεύτερο κομμάτι πιθανότατα να είστε μόνοι σας ή με παρέα.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Προβατάς

Ο Προβατάς είναι μια αρκετά μεγάλη παραλία με χρυσοκκόκινη άμμο και σχετικά ρηχά νερά, κατάλληλα για μικρά παιδιά. Η πρόσβαση γίνεται από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο χωρίς καμία δυσκολία. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και η τοπική συγκοινωνία από τον Αδάμαντα για να φτάσετε στην συγκεκριμένη παραλία. Στον οικισμό που είναι χτισμένος γύρω από την παραλία θα βρείτε ψαροταβέρνες για να γευτείτε το φρέσκο ψάρι της περιοχής.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Τσιγκράδο

Το Τσιγκράδο είναι μια παραλία με ψιλή άσπρη άμμο και βρίσκεται στην νότια πλευρά της Μήλου ανάμεσα στις παραλίες της Φυριπλάκας και του Γέρακα. Θα φτάσετε στην παραλία ακλουθώντας το δρόμο για τη Φυριπλάκα και λίγο πριν φτάσετε θα κάνετε αριστερά σε έναν χωματόδρομο. Στο τέλος του δρόμου σας περιμένει το μονοπάτι που θα σας βγάλει στο Τσιγκράδο.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Γέροντας

Ο Γέροντας είναι μια ακόμα παραλία της Μήλου που βρίσκεται στο Νότιο τμήμα του νησιού. Είναι προσβάσιμη με το αυτοκίνητο αλλά προτείνουμε να την επισκεφτείτε μέσω θαλάσσης αν αυτό είναι δυνατόν. Αν παρόλα αυτά επιλέξετε το αυτοκίνητο, ο δρόμος είναι μεν χωματόδρομος αλλά σε καλή κατάσταση. Θα χρειαστεί να περάσετε μέσα από το λατομείο της περιοχής με τα πόδια, το οποίο προσθέτει άλλα 10 λεπτά στη διαδρομή σας.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Κλέφτικο

Στο Νοτιοδυτικότερο άκρο της Μήλου συναντάμε το Κλέφτικο. Δεν είναι η παραλία με τον κλασικό ορισμό που όλοι ξέρουμε, είναι όμως ένας μοναδικό τοπίο που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε και γιατί όχι, να κολυμπήσετε. Το κλέφτικο είναι ένα σύμπλεγμα από εντυπωσιακούς ηφαιστιογενείς άσπρους βράχους μέσα στα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου. Ανάμεσα τους, πολλά ιστιοπλοϊκά και βάρκες καθώς το μέρος αυτό είναι προσβάσιμο μόνο από θαλάσσης.

Παραλίες στη Μήλο - Psaravolada Milos Resorts

Συκιά

Στη δυτική πλευρά της Μήλου και προς τα νότια βρίσκεται η σπηλιά της Συκιάς. Η πρόσβαση γίνεται αποκλειστικά από τη θάλασσα. Αν το σκάφος σας είναι μικρό μπορείτε να μπείτε μέσα, αλλιώς θα χρειαστεί να δέσετε απ'έξω και να κολυμπήσετε.Πριν πολλά χρόνια η σπηλιά είχε οροφή η οποία έπεσε προφανώς από κάποιο σεισμό. Την ονομασία της, τη πήρε από μία συκιά που βρίσκεται κοντά στο άνοιγμα της οροφής.

Παραλίες στη Μήλο - Psaravolada Milos Resorts

Άγιος Ιωάννης

Όπως και οι Τριάδες έτσι και ο Αγ. Ιωάννης αποτελείται από τρείς (3) παραλίες. Οι δύο (2) από αυτές είναι εύκολα προσβάσιμες, η τρίτη θα σας δυσκολέψει λίγο αλλά αξίζει. Το ονομά τους το πήραν από το Μοναστήρι του Αγ.Ιωάννη του Σιδεριανού που βρίσκεται πολύ κοντά. Ο δρόμος είναι χωμάτινος αλλά με το αυτοκίνητο δεν θα έχετε πρόβλημα να φτάσετε μέχρι την παραλία.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Σαρακίνικο

Το Σαρακίνικο είναι ένα μοναδικό σε ομορφιά μέρος για να απολαύσετε τη θάλασσα και το κολύμπι. Το τοπίο μοιάζει με σεληνιακό καθώς απουσιάζει κάθε ίχνος βλάστησης και τα ηφαιστειογενή βράχια από τα οποία έχει σχηματιστεί έχουν λευκό χρώμα. Το όνομά του το πήρε από τους Σαρακηνούς πειρατές που το χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο. Αν κοιτάξετε προσεκτικά τριγύρω ίσως δείτε και κάποιες δέστρες από τα πλοία τους.

Unique stay in Milos Island - Psaravolada Milos Resorts

Φυροπόταμος

Ο Φυροπόταμος είναι ένα μικρός οικισμός και συγχρόνως μια πολύ όμορφη παραλία στην βόρεια Μήλο. Η αμμουδερή παραλία περικλείεται από αλμυρίκια για φυσική σκιά, ενώ διαθέτει και ομπρέλες με ξαπλώστρες. Δεξιά της παραλίας βρίσκεται ο οικισμός με τα σύρματα που τα συναντάμε σε σχεδόν όλους του παραθαλάσσιους οικισμούς στη Μήλο.

    Εγγραφείτε στο newsletter μας

    Accessibility Toolbar